Intruders


Στην Ισπανία, ο μικρός Χουάν (Izan Corchero) βασανίζεται κατ’ εξακολούθηση από νυχτερινούς εφιάλτες.


Μια απρόσωπη φιγούρα τον επισκέπτεται τα βράδια για να του κλέψει το πρόσωπο και την ψυχή, τρομοκρατώντας τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του (Pilar Lopez de Ayala) που όχι μόνο αρχίζει να βλέπει την απειλητική μορφή αλλά δέχεται και επίθεση.

Από την άλλη, στο Λονδίνο, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι με το όνομα Mia (Ella Purnell) αρχίζει να έχει παρόμοιους εφιάλτες, ύστερα από την ανακάλυψη ενός ξεθωριασμένου γράμματος, που βρήκε τυχαία στον κορμό ενός δέντρου.

Το νεαρό κορίτσι αρχίζει να μην κοιμάται τα βράδια, κάνοντας λόγο για μια ίδια τρομαχτική φιγούρα - γνωστή και ως Hollowface - που κρύβεται στο σκοτεινότερο σημείο του δωματίου της, περιμένοντας να της πάρει την ψυχή.

Όπως είναι φυσικό, η συμπεριφορά της θορυβεί τους γονείς της και κυρίως τον πατέρα της (Clive Owen), ο οποίος προσπαθεί να την ηρεμήσει με ανορθόδοξους ομολογουμένως τρόπους, προκαλώντας την οργή της συζύγου του (Carice van Houten).

Από το σημείο αυτό και μετά μεταφερόμαστε τη μια στιγμή στην Ισπανία και την άλλη στην Αγγλία, παρακολουθώντας παράλληλα τις ιστορίες των δύο παιδιών, καθώς και τις ενέργειες των γονιών τους.

Και ενώ η μητέρα του Χουάν φέρνει έναν ιερέα (Daniel Bruhl) για να μιλήσει στο παιδί, με σκοπό να το βοηθήσει να διώξει το δαίμονα, ο μπαμπάς της Mia εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης ύστερα από τη μάχη σώμα με σώμα που έδωσε με τον μυστήριο εισβολέα που κρυβόταν στο δωμάτιο της.

Όσο όμως οι δυο γονείς κάνουν προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά τους, τα οράματα αρχίζουν να πληθαίνουν και οι εμφανίσεις του τρομαχτικού δαίμονα να γίνονται τακτικότερες και επιθετικότερες.

Άραγε ό,τι βλέπουν υπάρχει στ’ αλήθεια ή όλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους;

Θυμίζοντας σε αρκετά σημεία παλιότερες επιτυχημένες (The Devil’s Backbone) ή λιγότερο επιτυχημένες (Boogeyman) προσπάθειες, η ταινία "Intruders" του ισπανού σκηνοθέτη Juan Carlos Fresnadillo, επιχειρεί να μιλήσει για τους παιδικούς φόβους που όλοι έχουμε μέσα μας, φόβοι που χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει μας σημαδεύουν και μας κατατρέχουν για μια ζωή.

Με την ευλογία ενός πολύ καλού καστ και ενός χαρισματικού σκηνοθέτη στις αποσκευές του, το φιλμ πετυχαίνει από νωρίς να χτίσει την απαραίτητη δυσοίωνη ατμόσφαιρα, τραβώντας έτσι σχετικά γρήγορα την προσοχή του θεατή.

Ελλ.Τίτλος : ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
Σκηνοθεσία : Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο
Σενάριο : Νικολά Κασαριέγκο
Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Κάρις Βαν Χούτεν, Ντάνιελ Μπρουλ, Κέρι Φοξ, Έλα Πουρνέλ
Χώρα : ΗΠΑ, Μεγ. Βρεττανία, Ισπανία
Έτος παραγωγής: 2011
Διάρκεια : 1 ώρα, 35 λεπτά
Κατηγορία : Θρίλερ, Τρόμου
Υπότιτλοι : Ελληνικοί-Απόδοση διαλόγων: Marios1909
Επιμέλεια-Ενσωμάτωση: IhaveName for GTRD-movies
IMDb User Rating : 5.2/10 

0 Response to "Intruders"

Δημοσίευση σχολίου

Powered by Blogger