THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO


Περίληψη


Ο Μίκαελ Μπλόμκβιστ, κορυφαίος ερευνητής δημοσιογράφος που έχει βρεθεί κατηγορούμενος για δυσφήμηση ενός επιχειρηματία, αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση εξαφάνισης της 16χρονης ανιψιάς του Χένρικ Βάνγκερ, ενός συνταξιούχου μεγαλοβιομήχανου, η οποία χρονολογείται πριν από 40 περίπου χρόνια.Κι ενώ στην πορεία ο Μπλόμκβιστ ανακαλύπτει πως η μακρά ιστορία της πολυμελούς οικογένειας του Βάνγκερ είναι γεμάτη από έριδες, μίση και ανομολόγητα μυστικά, η Λίζμπεθ Σαλάντερ, μια εκκεντρική χάκερ με εριστική συμπεριφορά και συχνά προβλήματα με το νόμο, αποφασίζει για τους δικούς της λόγους να τον βοηθήσει να βρει την άκρη του νήματος...


EXTRA!

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει πιο σκοτεινός, σκληρός και προκλητικός από ποτέ. Ο κορυφαίος δημιουργός, μετά τον περσινό εμπορικό και καλλιτεχνικό θρίαμβο του βραβευμένου με 3 και συνολικά υποψήφιου για 5 Oscar®, «The Social Network», υπογράφει «Το Κορίτσι με το Τατουάζ». Η πολύκροτη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του απόλυτου bestseller εκδοτικού φαινομένου – του πρόωρα χαμένου Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον – δίνει την ευκαιρία στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη να επιστρέψει στα σκοτεινά, υπερβίαια, συναρπαστικά μονοπάτια των κορυφαίων ταινιών στη φιλμογραφία του, «Seven» και «Fight Club». Ντάνιελ Κρεγκ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Στίβεν Μπέρκοφ, Ρόμπιν Ράιτ και η ραγδαία ανερχόμενη Ρούνι Μάρα στον γοητευτικό ρόλο της Λίζμπεθ Σαλάντερ αποτελούν το θεαματικό καστ των πρωταγωνιστών.

Trivia/Fun facts

Το τραγούδι των τίτλων αρχής της ταινίας αποτελεί διασκευή του «Immigrant Song» των Led Zeppelin από τους Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος, με φωνητικά από την Karen O των νεοϋορκέζων indie rockers Yeah Yeah Yeahs. Το πλήρες score που οι Ρέζνορ και Ρος υπέγραψαν για την ταινία, εξάλλου, περιέχει 3 ολόκληρες ώρες φρέσκιας μουσικής και μπορεί να αποκτηθεί σε ειδικές εκδόσεις των τριών CD ή των έξι βινυλίων.
Η best seller τριλογία «Millennium» του Στιγκ Λάρσον έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 65 εκατομμύρια αντίτυπα σε 46 χώρες.
Αν και η πλειοψηφία των γυρισμάτων σε εξωτερικούς χώρους πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία, αρκετά από τα γυρίσματα εσωτερικών χώρων πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, όπου και στήθηκαν τα σκηνικά των διαμερισμάτων του Μπλόμκβιστ και της Σαλάντερ.
Για τις ανάγκες του μακιγιάζ της Ρούνι Μάρα κατά τη «μεταμόρφωσή» της σε Λίζμπεθ Σαλάντερ, η παραγωγός Σεάν Σαφίν εξασφάλισε και τις υπηρεσίες της Βρετανίδας makeup artist Πατ ΜακΓκραθ, η οποία, σύμφωνα με τη Vogue, θεωρείται η μακιγιέζ με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της μόδας.
Η έμπνευση του να κάνει piercing και στο στήθος για τις ανάγκες του ρόλου της, ανήκει αποκλειστικά στη Ρούνι Μάρα. 

Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΦΙΝΤΣΕΡ
Σενάριο: ΣΤΙΒΕΝ ΖΑΙΛΙΑΝ
Ηθοποιοί: ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΡΟΥΝΕΙ ΜΑΡΑ, ΣΤΕΛΑΝ ΣΚΑΡΣΓΚΑΡΝΤ, ΡΟΜΠΙΝ ΡΑΙΤ , ΣΤΙΒΕΝ ΜΠΕΡΚΟΦ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΛΑΜΕΡ, ΤΖΟΕΛΙ ΡΙΤΣΑΡΝΤΣΟΝ
Διάρκεια: 157 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

0 Response to "THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO"

Δημοσίευση σχολίου

Powered by Blogger