On Golden Pond


ΥΠΟΘΕΣΗ 

Ο Νόρμαν Θάγιερ, συνταξιούχος καθηγητής, και η Έθελ βρίσκονται ξανά στο θερινό τους εξοχικό, στο οποίο πηγαίνουν από τότε που παντρεύτηκαν. Εκεί θα βρεθεί και η κόρη τους, Τσέλσι, που έχουν να δουν χρόνια, αλλά νιώθει πως θέλει να παραβρεθεί στα γενέθλια του πατέρα της. Θα αφήσει εκεί τον γιο της και θα έρθει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της να τον πάρει μετά από διακοπές στην Ευρώπη. Όταν αυτή επιστρέφει, παντρεμένη πλέον, θα προσπαθήσει να ανοίξει επικοινωνία με τον πατέρα της, κάτι το πολύ δύσκολο. 

 Η μόνη ταινία στην οποία πατέρας (Henry Fonda) και κόρη (Jane Fonda) έπαιξαν μαζί. Ήταν κι ένας χρυσός συμβιβασμός ανάμεσα τους, αφού τον επόμενο χρόνο ο Henry πέθανε.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Από τη Βικιπαίδεια
Στη Χρυσή Λίμνη (αγγλ. The Golden Pond) είναι αμερικανική δραματική ταινία παραγωγής 1981 σκηνοθεσίας Μαρκ Ράιντελ με πρωταγωνιστές τους Χένρι Φόντα, Κάθριν Χέπμπορν και Τζέιν Φόντα. Η ταινία που είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Έρνεστ Τόμπσον χάρισε στον Χένρι Φόντα το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την τελευταία του ταινία.
Η συμπρωταγωνίστριά του Κάθριν Χέπμπορν βραβεύτηκε επίσης με όσκαρ, όπως και ο Έρνεστ Τόμπσον που διασκεύασε το θεατρικό του για τη μεγάλη οθόνη.
Η ταινία έλαβε συνολικά 10 υποψηφιότητες για το βραβείο.

Υπόθεση
Ένα ηλικιωμένο ανδρόγυνο ο Νόρμαν (Χένρι Φόντα), ένας συνταξιούχος καθηγητής κι η Έθελ Θέιερ (Κάθριν Χέπμπορν) αποσύρονται στο σπίτι τους δίπλα στη λίμνη σε μια περιοχή της Νέας Αγγλίας των Η.Π.Α.
Ο Νόρμαν πλησιάζει τα 80 κι η κόρη του Τσέλσι (Τζέιν Φόντα), την οποία το ζευγάρι έχει να δει χρόνια, αισθάνεται ότι πρέπει να είναι εκεί την ημέρα των γενεθλίων του.
Η χωρισμένη από τον πρώτο της άνδρα Τσέλσι σκοπεύει να αφήσει στους γονείς της τον Μπιλ (Νταγκ Μακ Κίον) γιο του αρραβωνιαστικού της, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη.
Ο μικρός Μπιλ είναι ένα δύσκολο παιδί και το ηλικιωμένο ζευγάρι αργεί αλλά καταφέρνει να δημιουργήσει ένα δυνατό δέσιμο μαζί του.
Όταν η Τσέλσι γυρίζει από την Ευρώπη παντρεμένη πλέον με τον πατέρα του Μπίλι, βρίσκει τον μικρό να έχει τη σχέση που εκείνη επιθυμουσε πάντα να έχει με τον πατέρα της.
Ενώ μυστικά κι απωθημένα του παρελθόντος αναδύονται στην επιφάνεια, η Τσέλσι κάνει την ύστατη προσπάθεια για να τα βρει με τον πατέρα της.

Πληροφορίες
Η Στη Χρυσή Λίμνη, μια ταινία βασισμένη σε θεατρικό έργο του Έρνεστ Τόμσον, αποτίει φόρο τιμής στην τρίτη ηλικία και βάζει στο μικροσκόπιο τόσο τη σχέση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού μετά από πολλά χρόνια γάμου, όσο και τη σχέση μεταξύ γονιών και παιδιών.
Η θεατρική παράσταση "Στη χρυσή λίμνη" έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ με πρωταγωνιστές τους Τομ Άλντγρεντζ και Φράνσις Στέρχαγκεν.
Η επιτυχία του θεατρικού είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί ηλικιωμένοι ηθοποιοί της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ να ενδιαφερθούν για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους και κυρίως ο Τζέιμς Στιούαρτ, τον οποίο πρόφτασε η Τζέιν Φόντα όταν αγόρασε τα δικαιώματα του θεατρικού κι αποφάσισε ως παραγωγός της ταινίας να προσλάβει τον πατέρα της Χένρι (και επιστήθιο φίλο του Στιούαρτ) για το ρόλο του Νόρμαν Θάιερ.
O ρόλος της Έθελ Θάιερ πήγε στη βετεράνο Κάθριν Χέπμπορν, η οποία (παραδόξως) ούτε είχε συνεργαστεί, αλλά ούτε συναντηθεί στο παρελθόν με τον Φόντα.
Την πρώτη μέρα στο σετ η Χέπμπορν για να σπάσει τον πάγο, έδωσε στον Φόντα να φορέσει το τυχερό καπέλο που της είχε αφήσει ο Σπένσερ Τρέισι κι ο ηθοποιός εμφανίζεται στην ταινία φορώντας αυτό το καπέλο.
Η Χέπμπορν πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα βρισκόταν σε κατάσταση ανάρρωσης μετά από εγχείρηση που υπέστη και παρά λίγο να αντικατασταθεί από την Μπάρμπαρα Στάνγουικ.
Η Τζέιν Φόντα που είχε, όπως κι ο χαρακτήρας που υποδυόταν, δύσκολη σχέση με τον πατέρα της, αποκάλυψε χρόνια αργότερα ότι η ταινία αντικατόπτριζε τη δική της σχέση με τον Φόντα. Αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία συνεργασία τους.
Ο Φόντα πέθανε ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, που αποτελεί και το κύκνειο άσμα του.

Βραβεία
Η ταινία ήρθε δεύτερη σε εισπράξεις το 1981 ακολουθώντας την ταινία Ο Ιντιάνα Τζόουνς και Οι Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού (Raiders Of The Lost Ark) του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ συγκίνησε επίσης τους κριτικούς και τα μέλη της ακαδημίας των όσκαρ που την πρότειναν για 10 βραβεία.
Τη βραδιά των βραβείων κατάφερε να αποσπάσει 3 ένα για τη Χέπμπορν κι ένα για τον Φόντα.
Η Χέπμπορν έλαβε το 4ο της όσκαρ σπάζοντας κάθε ρεκόρ, ένα ρεκόρ που δεν έχει κανείς καταφέρει να καταρρίψει μέχρι και σήμερα.
Για το Φόντα αντιθέτως ήταν μόλις το πρώτο του. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ο Fonda βρισκόταν στη λίστα των υποψηφίων, 41 χρόνια μετά την πρώτη για την ταινία Τα σταφύλια της οργής (The Grapes Of Wrath, 1941).
Ο ηθοποιός δε μπόρεσε να παραστεί στην τελετή κι η Τζέιν δέχτηκε το όσκαρ για λογαριασμό του.

Βραβεία Ακαδημίας Κινηματογράφου (Όσκαρ)

Βράβευση:

   Α’ Ανδρικού Ρόλου – Χένρι Φόντα
   Α’ Γυναικείου Ρόλου – Κάθριν Χέπμπορν
   Διασκευασμένου Σεναρίου – Έρνεστ Τόμπσον

Υποψηφιότητα:

   Καλύτερης Ταινίας – Μπρους Γκίλμπερτ
   Σκηνοθεσίας - Μαρκ Ράιντελ
   Β’ Γυναικείου Ρόλου – Τζέιν Φόντα
   Φωτογραφίας, Έγχρωμη ταινία – Μπίλι Γουίλιαμς
   Μοντάζ – Ρόμπερτ Λ. Γουλφ
   Ήχου - Ρίτσαρντ Πόρτμαν και Ντέιβιντ Μ. Ρόουν
   Μουσικής Επιμέλειας - Ντέιβιντ Γκράσιν



ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΛΙΜΝΗ
ΕΙΔΟΣ:  ΔΡΑΜΑ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Ernest Thompson [Βασισμένο στο Θεατρικό έργο του ιδίου]
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Mark Rydell 
ΜΟΥΣΙΚΗ: Dave Grusin
ΠΑΙΖΟΥΝ: Katharine Hepburn, Henry Fonda, Jane Fonda, Doug McKeon, Dabney Coleman, William Lanteau K.ά
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 1981
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105 min
ΓΛΩΣΣΑ: Αγγλικά
ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ: Ελληνικοί σε ξεχωριστό αρχείο (srt)

IMDB link: hxxp://www.imdb.com/title/tt0082846/
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ IMDB: 7.5/10
Διαβάστε περισσότερα...

STRANGER THAN FICTION


Ο Χάρολντ Κρικ (Will Ferrell) είναι αντιπαθής εξ επαγγέλματος. Εφοριακός, βλέπετε! Κατά βάθος όμως είναι ένας ανθρωπάκος κολλημένος στο καθήκον, με μπόλικους ψυχαναγκασμούς και ελάχιστο χώρο για αυθορμητισμό. Τα σημαντικά στη ζωή του έρχονται όταν αρχίζει να ακούει τη φωνή μίας γυναίκας που μιλά για εκείνον σε τρίτο πρόσωπο, σα να πρόκειται για ήρωα βιβλίου. Όταν η φωνή προβλέπει γεγονότα και προοικονομεί το θάνατό του, ο Χάρολντ αναζητά λύση στο πρόσωπο του καθηγητή λογοτεχνίας Τζουλς Χίλμπερτ (Dustin Hoffman) και εκείνος διαπιστώνει πως η φωνή ανήκει στη συγγραφέα Κέι Άιφελ (Emma Thompson). Εν τω μεταξύ, η γνωριμία του Χάρολντ με την αναρχοαυτόνομη Άννα (Maggie Gyllenhaal) αποτελεί έναν σοβαρό λόγο να μείνει ζωντανός, κόντρα στο επικείμενο φινάλε του νέου βιβλίου της Κέι που βαίνει προς ολοκλήρωση.


Σκηνοθεσία       : Marc Forster
Σενάριο          : Zach Helm
Ηθοποιοί         : Will Ferrell, Emma Thompson, Dustin Hoffman
Πρεμιέρα         : 05/10/2006 (Canada)
Είδος            : Comedy | Drama | Fantasy | Romance
Language         : English
SOURCE           : Stranger.Than.Fiction.2006.720p.BluRay.x264-WiKi
Βαθμολογία IMDB  : 7.7/10 (108.639 votes)
Διαβάστε περισσότερα...


Το Bad Ass, λέει την ιστορία ενός βετεράνου του Βιετνάμ ο οποίος παίρνει ανάποδες όταν ο καλύτερος φίλος του δολοφονείται και η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Είδος ταινίας: Action | Drama 
Βαθμολογία: 5.4/10 (1,780) 
Σκηνοθεσία: Craig Moss 
Σενάριο: Craig Moss, Elliot Tishman 
Ηθοποιοί: Danny Trejo, Charles S. Dutton, Ron Perlman, Joyful Drake 
Χώρα παραγωγής: USA
Διαβάστε περισσότερα...

MIRROR MIRROR

Μετά το χαμό του αγαπημένου Βασιλιά, η αδίστακτη γυναίκα του, παίρνει τον έλεγχο του βασιλείου και κρατά την όμορφη 18-χρονη Χιονάτη, κλεισμένη στο παλάτι. Αλλά όταν η πριγκίπισσα προσελκύει την προσοχή του γοητευτικού και πλούσιου πρίγκιπα που τους επισκέπτεται, η ζηλιάρα Βασίλισσα εξορίζει το κορίτσι σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί αναλαμβάνουν να την προσέχουν μία παρέα φασαριόζικων αλλά καλόκαρδων νάνων. Δίπλα τους η Χιονάτη μετατρέπεται σε μια γενναία νεαρή γυναίκα αποφασισμένη να σώσει τη χώρα της από τη βασίλισσα. Με την υποστήριξη των νέων φίλων της, παλεύει να κερδίσει ξανά τη θέση της στο βασίλειο και την καρδιά του πρίγκιπα, σε αυτή τη μαγική και κωμική περιπέτεια που θα κλέψει τις καρδιές και τη φαντασία του κοινού σε όλο τον κόσμο... 

Μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών ζωντανεύει και πάλι, μέσω της ταινίας ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ. Πρωταγωνιστούν η Lily Collins (Τhe Blind Side), ως η Χιονάτη και η βραβευμένη με Όσκαρ, Julia Roberts, ως η κακιά βασίλισσα. 

 Στη φρέσκια και αστεία διασκευή του κλασικού παραμυθιού, πρωταγωνιστούν επίσης οι Armie Hammer (The Social Network), που ερμηνεύει τον πρίγκηπα, Sean Bean (Game of Thrones), ως ο βασιλιάς, και Nathan Lane (The Birdcage) ως ο υπηρέτης της βασίλισσας, ο Brighton. Σε μια μεταμοντέρνα διασκευή του γνωστού μύθου, οι επτά νάνοι δεν είναι τα κλασικά αδέλφια αλλά μια σπείρα θρασύδειλων απατεώνων, η κακιά μητριά είναι περισσότερο ανασφαλής και λιγότερο σαδίστρια, ο πρίγκιπας είναι χαζοβιόλης και ανίδεος, εκτός από τις ικανότητές του στην ξιφασκία, και η Χιονάτη κρύβει κάτω από την πάλλευκη επιδερμίδα της ένα κορίτσι σκληρό και διεκδικητικό. Ο Ταρσέμ Σινγκ δεν τα πάει ποτέ καλά με τους χαρακτήρες και την ψυχολογία, αλλά τουλάχιστον στο Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου ξεδιπλώνει μια παιχνιδιάρικη αίσθηση του χιούμορ, όποτε χρειάζεται, και την ενσωματώνει σε λοξά σκηνικά, ανάμεσα στο καραμπινάτο παραμύθι και την ειρωνική φαντασία. Η πραγματική καλλιτέχνις της ταινίας είναι η μόνιμη συνεργάτις του Ταρσέμ, art director Έικο Ισιόκα ( Όσκαρ για τον σέξι και απόκοσμο Δράκουλα του Κόπολα, Γκράμι για τον σχεδιασμό του άλμπουμ «Tutu» του Μάιλς Ντέιβις, σκηνοθεσία για το βιντεοκλίπ Κοκούν της Μπιορκ, κοστούμια για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου). Στο κύκνειο άσμα της η καινοτόμος γραφίστρια και ενδυματολόγος με σήμα κατατεθέν το βαθύ, «έξυπνο» κόκκινο και το αέναο πάντρεμα Δύσης και Ιαπωνίας, τόνισε με τις γλυπτές σωμάτινες κατασκευές της τη διάθεση και την πρόθεση των χαρακτήρων, από τις κίτρινες «στολές» της μητριάς μέχρι τα σπιράλ ξυλοπόδαρα των νάνων, σε ένα δημιουργικό φεστιβάλ χρωμάτων και υφής, με επάλληλα στρώματα, άπειρες νύξεις κι ευφάνταστες οφθαλμαπάτες που καθιστούν το έργο μια ψυχαγωγική πραγματεία στο θέμα των κοστουμιών ως εναλλακτικών σκηνικών και ουσιαστικών πρωταγωνιστών.

 Ελλ.Τίτλος : ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ 
Σκηνοθεσία : Τάρσεμ Σινγκ 
Σενάριο : Μελίσα Γουάλακ, Τζέισον Κέλερ, Αφοι Γκρίμμ 
Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λίλι Κόλινς, Άρμι Χάμερ, Σον Μπιν, Νέιθαν Λέιν 
Χώρα : ΗΠΑ 
Έτος παραγωγής: 2012 
Διάρκεια : 1 ώρα, 43 λεπτά 
Κατηγορία : Κωμωδία, Φαντασίας 
IMDb User Rating : 5.8/10 
Διαβάστε περισσότερα...

SAFE HOUSE

Περίληψη 

 Ένας νεαρός πράκτορας της CIA (Ράιαν Ρέινολντς) πρέπει να μεταφέρει έναν επικίνδυνο εγκληματία, πρώην πράκτορα της CIA (Ντένζελ Ουάσινγκτον) σε άλλον ασφαλή προορισμό έπειτα από επίθεση που δέχονται στο κρησφύγετο όπου αρχικά βρίσκονταν… και η ανταλλαγή πυρών και οι καταδιώξεις που ακολουθούν είναι απλώς ασύλληπτες!


EXTRA!

Στο αγγλόφωνο ντεμπούτο του ο Σουηδός Ντάνιελ Εσπινόζα (Easy Money) σκηνοθετεί τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντένζελ Ουάσινγκτον και τον Ράιαν Ρέινολντς σε μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης σε σενάριο του Ντέιβιντ Γκούγκενχαϊμ.

ΙNFO

   «Η λέξη κρησφύγετο έχει ακουστεί σε πολλές ταινίες, αλλά ποτέ δεν αποτελούσε το βασικό σημείο αναφοράς μιας ταινίας. Έτσι συνέλαβα την ιδέα να συνδυάσω έναν ιδεαλιστή υπεύθυνο κρησφύγετου με ένα βετεράνο, κυνικό, που έχει παραιτηθεί από κάθε ιδεολογία. Μπορεί κανείς να πει πως πρόκειται για road movie, αφού αφορά σε δύο άντρες που προσπαθούν να πάνε από ένα σημείο (πρώτο κρησφύγετο) σε ένα άλλο (δεύτερο κρησφύγετο). Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι πως οι δύο ήρωες έχουν τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες και βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο της καριέρας τους.» σχολιάζει ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Γκούγκενχαϊμ.
   Το βασικό ερώτημα της ταινίας είναι, κατά πόσο είναι τελικά εφικτό να διατηρήσει κανείς, μεγαλώνοντας, την ηθική και την ακεραιότητά του, σε έναν κόσμο κυνικό και διεφθαρμένο!
   Ο σκηνοθέτης Ντάνιελ Εσπινόζα σχολιάζει αναφορικά με την επιλογή του να αναλάβει τη συγκεκριμένη ταινία «Το παρελθόν μου είναι κατεξοχήν Ευρωπαϊκό. Στην παρούσα φάση αναζητούσα ένα αρχετυπικό ταξίδι χαρακτήρων.» Και η ταινία αυτή το προσέφερε: Ένας παλιός «πολεμιστής» που ξέρει πως ο κόσμος είναι διεφθαρμένος και ένας νέος πράκτορας που πιστεύει πως το καλό πάντα θριαμβεύει. Και συνεχίζει «Η ταινία ξεκινά με ένα μεμονωμένο γεγονός: ένας διαβόητος εγκληματίας παραδίδεται. Το ερώτημα είναι τι τον ανάγκασε να το κάνει αυτό. Στην πορεία μάλιστα αναπτύσσεται και μια στενή, ιδιότυπη σχέση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Μια σχέση μέντορα και προστατευόμενου.» επιπλέον, τονίζει ο σκηνοθέτης «Με την ταινία αυτή γνώρισα και συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου. Για ένα νεαρό από τη Σουηδία κάτι τέτοιο είναι σπάνιο.»
   Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον ενθουσιάστηκε με την ιδέα να υποδυθεί έναν άντρα που καταζητείται σε τέσσερις ηπείρους για κατασκοπεία, ενώ ο Ράιαν Ρέινολντς, έχοντας ενθουσιαστεί με το σενάριο, άδραξε με χαρά την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τον Ντάνιελ Εσπινόζα, που θεωρεί απρόβλεπτο δημιουργό και τρομερά ενδιαφέροντα καθώς και με τον Ντένζελ Ουάσινγκτον, από τον οποίο πήρε πολύτιμα «μαθήματα». Στο πλευρό τους βρίσκουμε τη Βέρα Φαρμίγκα, σε ένα ρόλο που αρχικά προοριζόταν για άντρα.
   Το καστ συμπληρώνουν οι: Μπρένταν Γκλίσον, Σαμ Σέπαρντ, Ρούμπεν Μπλέιντς, Ρόμπερτ Πάτρικ.
   Το αρχικό σενάριο τοποθετούσε τη δράση στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, αλλά οι δημιουργοί προτίμησαν τη Νότια Αφρική, πράγμα στο οποίο συμφώνησε και ο σεναριογράφος. Συγκεκριμένα, γυρίσματα έγιναν στο Κέιπ Τάουν (όπου δε γίνονται πολλά γυρίσματα αμερικανικών ταινιών) και συγκεκριμένα στη Λάνγκα και στο στάδιο Γκρίνποϊντ (όπου είχε φιλοξενηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2008). Τα υπόλοιπα γυρίσματα έγιναν σε Παρίσι και Ουάσινγκτον.
   Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκουμε τον Όλιβερ Γουντ (χρόνια συνεργάτη του Πολ Γκρίνγκρας) και στη μουσική τον Ραμίν Ντζαγουάντι (Iron Man, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).



Σκηνοθεσία: ΝΤΑΝΙΕΛ ΕΣΠΙΝΟΖΑ
Σενάριο: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΙΜ
Ηθοποιοί: ΡΑΙΑΝ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ, ΒΕΡΑ ΦΑΡΜΙΓΚΑ, ΝΤΕΝΖΕΛ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
Χρονολογία παραγωγής: 2012
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ
Official Movie Website: www.nooneissafe.com/
Διαβάστε περισσότερα...

JOHN CARTER: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ

Περίληψη 

 Ο Τζον Κάρτερ ένας πρώην λοχαγός του αμερικανικού στρατού, κουρασμένος από τον πόλεμο, μεταφέρεται με ανεξήγητο τρόπο στον πλανήτη Άρη (Μπαρσούμ για τους γηγενείς), όπου θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια επικών διαστάσεων διαμάχη μεταξύ των κατοίκων του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων του Ταρς Τάρκας και της σαγηνευτικής Πριγκίπισσας Ντέτζα Θόρις. Σε έναν κόσμο στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο Κάρτερ ανακαλύπτει ξανά την ανθρωπιά του όταν συνειδητοποιεί ότι η επιβίωση του Μπαρσούμ και των κατοίκων της είναι στα χέρια του. 

EXTRA! 

 Μακριά από τη γη, βρίσκει το πεπρωμένο του

 Πριν από 100 χρόνια ένας πρώην λοχαγός του Αμερικανικού Εμφυλίου από τη Βιρτζίνια μεταφέρεται μαγικά στον Άρη και σαν από μηχανής Θεός καλείται να σώσει τους εξωγήινους κατοίκους του πλανήτη που κινδυνεύουν από αφανισμό. Πρόκειται για το «A Princess of Mars», το μυθιστορηματικό ντεμπούτο του Τζον Κάρτερ, ενός από τους αξέχαστους ήρωες του συγγραφέα Έντγκαρ Ράις Μπάροουζ (Edwar Rice Burroughs), δημιουργού του Ταρζάν. Αρκεί αυτή η πρώτη περιπέτεια για να χαραχτεί στην παγκόσμια κουλτούρα η επική ιστορία του Τζον Κάρτερ και μαζί της μια ολόκληρη μυθολογία φοβερών και τρομερών εξωγήινων. Ο πλανήτης Άρης βαφτίζεται Μπαρσούμ, οι φυλές των Θαρκ, των Ζοντάνγκα, των Θερν και των Ηλιοπιτών εξάπτουν την φαντασία γενιών και γενιών και ο Τζον Κάρτερ καταλαμβάνει μια θέση στο πάνθεον των ηρώων που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να συγκινούν τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας. 

 Η Disney εμπνέεται από αυτήν την ευφάνταστη ιστορία θάρρους και αυτοθυσίας και επιστρατεύει ένα από τα πιο δημιουργικά μυαλά της Pixar, τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Άντριου Στάντον (Finding Nemo, Toy Story, WALL-E) για να μας παρουσιάσει μια φαντασμαγορική, λυρική και πολυσύνθετη επική περιπέτεια. Το Τζον Κάρτερ στέκεται στο ύψος της κληρονομιάς του ομώνυμου ήρωα και πάνω από όλα μας διηγείται την ιστορία κάποιου που ανακαλύπτει το πεπρωμένο και κυρίως την ανθρωπιά του πολύ, πολύ μακριά από τους ανθρώπους 

 Σκηνοθεσία: ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ 
Σενάριο: ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΤΑΝΤΟΝ, ΜΑΡΚ ΑΝΤΡΙΟΥΣ, ΜΑΙΚΛ ΣΑΜΠΟΝ 
Ηθοποιοί: ΓΟΥΙΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ, ΛΙΝ ΚΟΛΙΝΣ, ΣΑΜΑΝΘΑ ΜΟΡΤΟΝ, ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΕΣΤ , ΠΟΛΙ ΓΟΥΟΚΕΡ, ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ, ΣΙΑΡΑΝ ΧΙΝΤΣ, ΜΠΡΑΙΑΝ ΚΡΑΝΣΤΟΝ, ΤΕΙΛΟΡ ΚΙΤΣ, ΓΟΥΪΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ
 Διάρκεια: 132 λεπτά
 Πρεμιέρα: Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012 
Χρονολογία παραγωγής: 2012 
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ 
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12 
Official Movie Website: www.johncarterarrives.com/ 
Διαβάστε περισσότερα...

BLACK GOLD


Η ταινία τοποθετείται στο 1930, στα Αραβικά Εμιράτα όπου η ραγδαία εξέλιξη του πετρελαίου κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά.


Επικεντρώνεται σε έναν νεαρό Άραβα πρίγκιπα που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην πίστη και υποταγή στον συντηρητικό πατέρα του και στον μοντέρνο, φιλελεύθερο πεθερό του.


Σκηνοθεσία: Jean-Jacques Annaud
Σενάριο: Menno Meyjes (screenplay), Jean-Jacques Annaud (adaptation)
Ηθοποιοί: Freida Pinto,Mark Strong,Antonio Banderas,Tahar Rahim,Riz Ahmed,Liya Kebede
Πρεμιέρα: 23 November 2011 (France)
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: Drama
Χώρα παραγωγής: France | Italy | Qatar | Tunisia
Διαβάστε περισσότερα...

Intruders


Στην Ισπανία, ο μικρός Χουάν (Izan Corchero) βασανίζεται κατ’ εξακολούθηση από νυχτερινούς εφιάλτες.


Μια απρόσωπη φιγούρα τον επισκέπτεται τα βράδια για να του κλέψει το πρόσωπο και την ψυχή, τρομοκρατώντας τον ίδιο αλλά και τη μητέρα του (Pilar Lopez de Ayala) που όχι μόνο αρχίζει να βλέπει την απειλητική μορφή αλλά δέχεται και επίθεση.

Από την άλλη, στο Λονδίνο, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι με το όνομα Mia (Ella Purnell) αρχίζει να έχει παρόμοιους εφιάλτες, ύστερα από την ανακάλυψη ενός ξεθωριασμένου γράμματος, που βρήκε τυχαία στον κορμό ενός δέντρου.

Το νεαρό κορίτσι αρχίζει να μην κοιμάται τα βράδια, κάνοντας λόγο για μια ίδια τρομαχτική φιγούρα - γνωστή και ως Hollowface - που κρύβεται στο σκοτεινότερο σημείο του δωματίου της, περιμένοντας να της πάρει την ψυχή.

Όπως είναι φυσικό, η συμπεριφορά της θορυβεί τους γονείς της και κυρίως τον πατέρα της (Clive Owen), ο οποίος προσπαθεί να την ηρεμήσει με ανορθόδοξους ομολογουμένως τρόπους, προκαλώντας την οργή της συζύγου του (Carice van Houten).

Από το σημείο αυτό και μετά μεταφερόμαστε τη μια στιγμή στην Ισπανία και την άλλη στην Αγγλία, παρακολουθώντας παράλληλα τις ιστορίες των δύο παιδιών, καθώς και τις ενέργειες των γονιών τους.

Και ενώ η μητέρα του Χουάν φέρνει έναν ιερέα (Daniel Bruhl) για να μιλήσει στο παιδί, με σκοπό να το βοηθήσει να διώξει το δαίμονα, ο μπαμπάς της Mia εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης ύστερα από τη μάχη σώμα με σώμα που έδωσε με τον μυστήριο εισβολέα που κρυβόταν στο δωμάτιο της.

Όσο όμως οι δυο γονείς κάνουν προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά τους, τα οράματα αρχίζουν να πληθαίνουν και οι εμφανίσεις του τρομαχτικού δαίμονα να γίνονται τακτικότερες και επιθετικότερες.

Άραγε ό,τι βλέπουν υπάρχει στ’ αλήθεια ή όλα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους;

Θυμίζοντας σε αρκετά σημεία παλιότερες επιτυχημένες (The Devil’s Backbone) ή λιγότερο επιτυχημένες (Boogeyman) προσπάθειες, η ταινία "Intruders" του ισπανού σκηνοθέτη Juan Carlos Fresnadillo, επιχειρεί να μιλήσει για τους παιδικούς φόβους που όλοι έχουμε μέσα μας, φόβοι που χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει μας σημαδεύουν και μας κατατρέχουν για μια ζωή.

Με την ευλογία ενός πολύ καλού καστ και ενός χαρισματικού σκηνοθέτη στις αποσκευές του, το φιλμ πετυχαίνει από νωρίς να χτίσει την απαραίτητη δυσοίωνη ατμόσφαιρα, τραβώντας έτσι σχετικά γρήγορα την προσοχή του θεατή.

Ελλ.Τίτλος : ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
Σκηνοθεσία : Χουάν Κάρλος Φρεσναντίγιο
Σενάριο : Νικολά Κασαριέγκο
Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Κάρις Βαν Χούτεν, Ντάνιελ Μπρουλ, Κέρι Φοξ, Έλα Πουρνέλ
Χώρα : ΗΠΑ, Μεγ. Βρεττανία, Ισπανία
Έτος παραγωγής: 2011
Διάρκεια : 1 ώρα, 35 λεπτά
Κατηγορία : Θρίλερ, Τρόμου
Υπότιτλοι : Ελληνικοί-Απόδοση διαλόγων: Marios1909
Επιμέλεια-Ενσωμάτωση: IhaveName for GTRD-movies
IMDb User Rating : 5.2/10 
Διαβάστε περισσότερα...

THIS MEANS WAR


Περίληψη


Οι δύο κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες του κόσμου συμβαίνει να είναι κολλητοί φίλοι, που δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους. Μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα. Τότε, ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώς οι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές, αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.

EXTRA!

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ρις Ουίδερσπουν γίνεται το μήλο της έριδος ανάμεσα σε δύο από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους νέους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, τον Τομ Χάρντι (“Inception”) και τον Κρις Πάιν (“Star Trek”). Την συναρπαστική αυτή κωμωδία δράσης σκηνοθετεί ο McG (“Charlie’s Angels”). 


Σκηνοθεσία: ΜΑΚ ΤΖΙ
Σενάριο: ΤΙΜΟΘΙ ΝΤΑΟΥΛΙΝΓΚ, ΣΑΙΜΟΝ ΚΙΝΜΠΕΡΓΚ
Ηθοποιοί: ΡΙΣ ΓΟΥΙΔΕΡΣΠΟΥΝ , ΚΡΙΣ ΠΑΙΝ , ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
Χρονολογία παραγωγής: 2012
Είδος ταινίας: ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 12
Official Movie Website: www.thismeanswarmovie.com/
Διαβάστε περισσότερα...

THE GREY


Περίληψη


Ένα αεροπλάνο που μεταφέρει εργάτες από ένα διυλιστήριο πετρελαίου στην Αλάσκα πέφτει σε μια τρομακτική καταιγίδα και συντρίβεται στην αρκτική τούνδρα. Μόνο οκτώ άντρες επιζούν από το δυστύχημα. Παρά τα σοβαρά τους τραύματα και το αμείλικτο κρύο που τους περιβάλλει, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις και κατευθύνονται νότια, προσπαθώντας να συναντήσουν τον πολιτισμό. Μπροστά τους έχουν λίγες μόνο μέρες για να καταφέρουν να σωθούν. Και πίσω τους, μια αγέλη από θηριώδεις άγριους λύκους που τους καταδιώκει πεισματικά. Καθώς ο χρόνος κυλά σταθερά εις βάρος τους, οι τελευταίοι επιζήσαντες έχουν όλο και λιγότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

EXTRA!

Η ΤΑΙΝΙΑ

ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η ιδέα για την ταινία γεννήθηκε στο μυαλό του σκηνοθέτη Τζο Κάρναχαν όταν πρωτοδιάβασε ένα διήγημα του Ίαν Μακένζι Τζέφερς με τίτλο “Ghost Walker”. Ο Τζέφερς ετοίμασε ένα πρόχειρο σενάριο με βάση την ιστορία του και ο Κάρναχαν πέρασε τα επόμενα τέσσερα χρόνια διαμορφώνοντας τους χαρακτήρες και την αφηγηματική εξέλιξη. «Μου πήρε πολύ χρόνο, αλλά η ιστορία κέντρισε βαθιά το ενδιαφέρον μου. Αντικατοπτρίζει τι είναι τελικά σημαντικό και πολύτιμο για τον άνθρωπο» εξηγεί ο σκηνοθέτης. Καθώς εξελισσόταν το σενάριο, η αρχική ιστορία διευρύνθηκε για να συμπεριλάβει μέσα της υπαρξιακά ερωτήματα: «Αναζητούσα κάτι με βαθύτερο νόημα, που θα έθετε ερωτήματα πάνω στη φύση, τη ζωή και το θεό. Ήθελα να δείξω τους ανθρώπους σαν παρείσακτους, να αποτυπώσω τη σύγκρουση ανάμεσα στη βιομηχανία και το φυσικό κόσμο». Και ο Κάρναχαν συνοψίζει: «Πρόκειται για ένα σκληροπυρηνικό έργο επιβίωσης: αν φοβάστε τα άγρια ζώα ή τις πτήσεις θα κάνετε πολύ καιρό να συνέλθετε».

«Το έργο συνδυάζει διάφορα κινηματογραφικά είδη. Είναι θρίλερ, ταινία τρόμου αλλά και προσωποκεντρικό δράμα κάποιων ανδρών στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν» λέει ο παραγωγός Τζουλς Ντέιλι. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία ανάμεσα στον Τζο Κάρναχαν και τον υποψήφιο για Όσκαρ Λίαμ Νίσον, μετά την περιπέτεια δράσης του 2010 ‘The A-Team’. «Το έργο ξύπνησε κάτι το πολύ πρωτόγονο μέσα μου» λέει ο διάσημος πρωταγωνιστής. «Όταν διάβασα το σενάριο ήμουν ήδη 57 ετών, αλλά το μικρό αγόρι μέσα μου σκέφτηκε ότι θα ήταν απίστευτο να αναλάμβανα έναν τόσο απαιτητικό ρόλο. Από την άλλη όμως είχα την αμφιβολία αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σωματικά».
Ο Νίσον υποδύεται έναν ελεύθερο σκοπευτή που έχει προσληφθεί από το διυλιστήριο για να προστατεύει τους εργάτες από τις πιθανές επιθέσεις αρκούδων ή άλλων άγριων ζώων. «Μου ήταν δύσκολο να φανταστώ οποιονδήποτε άλλον ηθοποιό πέρα από τον Λίαμ για το συγκεκριμένο ρόλο» ομολογεί ο σκηνοθέτης. «Το πώς όμως εξέλιξε το ρόλο του ξεπέρασε κάθε μου προσδοκία. Κατάφερε να δώσει μεγαλύτερο βάθος στο νόημα της ζωής και του θανάτου. Οι νέοι ηθοποιοί δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της θνητότητας. Ο Λίαμ είναι σχεδόν εξήντα και καταλαβαίνει ότι ο χρόνος μας καταδιώκει όλους»

Σκηνοθεσία: ΤΖΟ ΚΑΡΝΑΧΑΝ
Σενάριο: ΤΖΟ ΚΑΡΝΑΧΑΝ, ΙΑΝ ΜΑΚΕΝΖΙ ΤΖΕΦΕΡΣ
Ηθοποιοί: ΛΙΑΜ ΝΙΣΟΝ, ΝΤΑΛΑΣ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΝΤΕΡΜΟΤ ΜΑΛΡΟΝΙ , ΤΖΟΙ ΑΝΤΕΡΣΟΝ, ΦΡΑΝΚ ΓΚΡΙΛΟ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
Χρονολογία παραγωγής: 2012
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΕΚΚΡΕΜΕΙ
Διαβάστε περισσότερα...

THE SON OF NO ONE


Περίληψη


Ως έφηβος στο Κουίνς, ο Τζόναθαν Ουάιτ – γιος αστυνομικού που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας – διέπραξε ένα έγκλημα, αλλά γλίτωσε τη φυλακή χάρη στον πρώην συνεργάτη του πατέρα του. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο Τζόναθαν είναι αστυνομικός και ζει ευτυχισμένος με την σύζυγο του και την κόρη του στο Λονγκ Άιλαντ.


Όταν όμως μια εφημερίδα δημοσιεύει ένα ανώνυμο γράμμα που περιγράφει τις λεπτομέρειες του φρικτού αυτού μυστικού, η ζωή του παίρνει μια απροσδόκητη τροπή...


EXTRA!

Ο Αλ Πατσίνο, η Ζιλιέτ Μπινός, ο Ρέι Λιότα , η Κέιτι Χολμς, ο Τσάνινγκ Τέιτουμ (“Dear John”) και ο Τρέισι Μόργκαν (“30 Rock”) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια ταινία γεμάτη δράση και αγωνία, από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ντίτο Μοντιέλ (“Fighting”).

Σκηνοθεσία: Dito Montiel
Σενάριο: Dito Montiel
Ηθοποιοί: Channing Tatum, Tracy Morgan, Katie Holmes, Ray Liotta, Al Pacino, Juliette Binoche
Πρεμιέρα: 04/11/11 (US)
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: USA
Διαβάστε περισσότερα...

DREAM HOUSE


Περίληψη


Στο "Dream House", o Ντάνιελ Κρεγκ πρωταγωνιστεί ως ο Γουίλ Άτεντον, επιτυχημένο στέλεχος εκδοτικής εταιρείας, ο οποίος παραιτείται από τη δουλειά του στη Νέα Υόρκη, για να μετακομίσει με τη σύζυγο και τις δύο του κόρες σε ένα πανέμορφο σπίτι, σε μια κωμόπολη του Νιου Ίνγκλαντ. Όμως, πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι σε εκείνο το σπίτι στο παρελθόν, είχαν δολοφονηθεί μια μητέρα με τα παιδιά της, πιθανότατα από τον σύζυγο της οικογένειας, ο οποίος και επέζησε. Δίπλα στον Κρεγκ θα δούμε τις Ρέιτσελ Βάις, Ναόμι Γουότς και Μάρτον Τσόκας.

EXTRA!

Σκηνοθέτης του «Dream House» o Τζιμ Σέρινταν, υποψήφιος για Όσκαρ στις ταινίες «My Left Foot» (Όσκαρ Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου), «In the Name of the Father» (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Διασκευασμένου Σεναρίου) και «In America» (Πρωτότυπου Σεναρίου).
Ο Σέρινταν έχει, επίσης, κερδίσει Χρυσή Αρκούδα στο Βερολίνο για την ταινία «In the Name of the Father».
Ντάνιελ Κρεγκ: Τον είδαμε ως Τζέϊμς Μποντ στις τελευταίες 2 ταινίες του μακροβιότερου κινηματογραφικού franchise («Casino Royale» και «Quantum of Solace») και ως Λόρδο Άσριελ στην μεταφορά του αριστουργηματικού πρώτου βιβλίου «The Golden Compass», της τριλογίας του Φίλιπ Πούλμαν, «His Dark Materials». 



Σκηνοθεσία: ΤΖΙΜ ΣΕΡΙΝΤΑΝ
Σενάριο: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΛΟΥΚΑ
Ηθοποιοί: ΝΑΟΜΙ ΓΟΥΟΤΣ , ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΒΑΙΣ , ΕΛΙΑΣ ΚΟΤΕΑΣ , ΜΑΡΤΟΝ ΤΣΟΚΑΣ , ΤΖΕΙΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
Χρονολογία παραγωγής: 2011
Είδος ταινίας: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15
Διαβάστε περισσότερα...

THE VOW


Περίληψη



Η Paige (Rachel McAdams) και ο Leo (Channing Tatum) είναι ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι που ζει ευτυχισμένα στο Σικάγο. Μετά από ένα τροχαίο ατύχημα όμως, η Paige χάνει τελείως τη μνήμη της από την περίοδο της κοινής τους ζωής: όταν συνέρχεται από το κώμα, δεν αναγνωρίζει καθόλου τον άντρα της... 


Σκέφτεται και συμπεριφέρεται ακριβώς όπως τότε που ήταν φοιτήτρια νομικής, πριν από πέντε χρόνια, προτού γνωρίσει τον αγαπημένο της και αποφασίσει να γίνει καλλιτέχνης. Και, το κυριότερο, δεν αναγνωρίζει καθόλου την τωρινή της ζωή. Δεν θυμάται ούτε μπορεί να καταλάβει γιατί έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της ούτε γιατί εγκατέλειψε μια πολλά υποσχόμενη δικηγορική καριέρα.


Της λείπει η συντηρητική της γκαρνταρόμπα, κι επίσης πιστεύει ότι είναι ακόμα αρραβωνιασμένη με το γοητευτικό επιχειρηματία Jeremy (Scott Speedman) ο οποίος αρπάζει την ευκαιρία και την διεκδικεί ξανά. Ο Leo δεν το βάζει κάτω και αποφασίζει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κερδίσει ξανά την καρδιά της Paige...

Σκηνοθεσία: Michael Sucsy
Ηθοποιοί: Rachel McAdams,Channing Tatum,Jessica Lange,Sam Neill,Jessica McNamee
Σενάριο: Jason Katims, Abby Kohn
Πρεμιέρα: 14 February 2012 (Greece)
Χρονολογία παραγωγής: 2012
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ | ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ
Διαβάστε περισσότερα...

Powered by Blogger